Travel-story. Cum să patinezi, să joci golf sau să faci surfing în mijlocul Pacificului de Sud

Travel-story. Cum să patinezi, să joci golf sau să faci surfing în mijlocul Pacificului de Sud

Am fost deunăzi până la celălalt capăt al lumii, dorind să revăd puțin din Australia pe care o descoperisem în urmă cu 16 ani, la Jocurile Olimpice Sydney 2000.

img_2871

Atunci, în timpul Olimpiadei, ca, de altfel în mai toate deplasarile la competiții importante, nu prea am avut timp să văd mare lucru. Plecam dimineața devreme, alergam toata ziua pe la stadioane sau prin Satul Olimpic iar seara abia așteptam să-mi regăsesc patul din camera de hotel… Acum însă a fost altceva și chiar dacă am stat doar trei zile în Sydney, a fost suficient cât să redescopăr probabil unul dintre cele mai frumoase orașe din lume.

Evident, punctele cheie și cele mai spectaculoase sunt celebra Opera, apoi podul Harbour Bridge și Darling Harbour, un port cu un farmec aparte și înconjurat de terase, baruri și restaurante.

img_2951

Am avut norocul să găsesc cazare la cel mai cautat hotel din oraș, Intercontinental Sydney, pe care îl recomand pentru cea mai spectaculoasă priveliște asupra orașului. Aș fi stat ore în șir pe terasă sau la geam pentru a admira Opera și Harbour Bridge de la o înălțime amețiotoare, este ceva greu de descris în cuvinte…

img_2789

Am mai petrecut apoi ore multe și-n cel mai vechi cartier, The Rocks, care aduce a Londra dar și-n spectaculoasa Gradina Botanică, de fapt un parc uriaș și liniștit, înconjurat de zgârie nori și prin care vezi la tot pasul oameni alergând…

img_2836

Și-as vrea acum să vă mai recomand o experiență, celor care poate într-o bună zi doriți să ajungeți la Sydney. O croazieră în Noua Caledonie. Insulele aflate lângă cel mai mare recif de corali din lume sunt un adevărat paradis, cu plaje pustii, cu nisip alb și apă limpede și caldă, care te îmbie să nu mai ieși din ea…

img_3302

Iar capitala Noumea are chiar un farmec aparte, o atmosfera fascinantă de colonie franceză…

Cat despre experiența pe croazieră, cei de la Royal Caribbean chiar sunt varianta ideală, aș zice. Vasul Voyager of the Seas este spectaculos, poate transporta 4300 de pasageri și 1100 membri ai echipajului, dar chiar și plin nu pare deloc aglomerat.

img_3422 img_3423

15 etaje, 14 lifturi (!!), restaurante, baruri, piscine, săli de spectacole etc dar mai ales niște locuri de distracție unice: un teren de minigolf, un loc pentru surfing (da, pe navă!), un perete pentru cățărări și chiar un patinoar!!

low_1416944407_flowrider

SAMSUNG CSC

Chiar dacă ești cu nava undeva în mijlocul Pacificului de Sud, rețeaua de sateliți își asigură un internet wi-fi ireproșabil, iar biblioteca, show urile de cabaret sau pub ul nu te vor lăsa să te plictisești niciodată seara, după o zi de plajă.

low_1418738056_dsc-0898

Gata, nu mă mai lungesc, dar voi reveni zilele astea cu povestea întâlnirii mele de la Adelaide cu niște canguri și koala adorabili… Stay tuned 🙂