Cel mai bun barman e clujean

Cel mai bun barman e clujean

Diageo Reserve World Class, cea mai prestigioasă competiţie dedicată barmanilor pasionaţi de mixologie, şi-a ales finalistul român în cadrul celei de-a patra ediţii a competiţiei.

Am fost și la finala de anul trecut și mi-a plăcut tare mult, așa că abia așteptam să văd ce se întâmplă în acest an. Când avut ocazia să votez și eu, ca simplu spectator și să-mi aleg un preferat dintre finaliști.

18765780_768259993338440_937365707357006124_n

Câștigătorul din acest an a fost Silviu Popa, barman la Charlie Pub în Cluj-Napoca, care a surprins membrii juriului cu un bar de inspiraţie mexicană şi cocktail-uri inedite. El va reprezenta România în cadrul etapei internaţionale ce se va desfăşura în perioada 20-25 august în Mexico City.

Silviu Popa_2

Locul ales pentru finala de la noi, Linea – Closer to the moon, cel mai nou rooftop din Bucureşti, are un farmec aparte iar atmosfera a fost foarte cool. După ce am gustat din toate cocktailurile finaliștilor a fost foarte foarte greu să aleg un câștigător, chiar dacă alegerea finală a revenit, bineînțeles, unor specialiști.

Will Thompson, World Class Manager for European Partner Markets, şi Spike Marchant, Global Brand Manager World Class, au fost cei doi membri ai juriului, experţi recunoscuţi la nivel global pentru experienţa lor.

Diageo este liderul mondial al producătorilor de băuturi premium, are în portofoliu băuturi renumite precum Johnnie Walker, Lagavulin, Cardhu Whisky, Ciroc Vodka, Zacapa Rum, , dar şi renumita bere irlandeză Guinness iar în România partenerul său este PPD România.

Una peste alta, m-am bucurat să văd din nou că în România avem bartenderi de nivel mondial și sper să primim vești bune de la finala din Mexic.

IMG_0430