Must see. Ce vă recomand luna aceasta: Cirque du Soleil, Traviata si Phantom of the Opera. Plus INNA și HALEP

Must see. Ce vă recomand luna aceasta: Cirque du Soleil, Traviata si Phantom of the Opera. Plus INNA și HALEP

Suntem în plină iarnă și cum variantele de relaxare în aer liber sunt evident, limitate, este sezonul în care cred că merită să vizităm cât mai des sălile de spectacole. Mai ales că în periaoda acesta abundă câteva premiere (și nu numai) pe care le-aș numi obligatorii, nu trebuie ratate.

Fără să fiu vreun specialist, subliniez asta din start, am ales câteva recomandări care, după mine, sunt niște spectacole de mare succes. Cred că premiera anului este mult așteptata super producție a lui Andrew Lloyd Webber, The Phantom of the Opera.

 

 

the_phantom_of_the_opera

 

„Fantoma de la Operă” este una dintre cele mai de succes producții muzicale din toate timpurile, al cărei succes continuă și astăzi la mai bine de 25 de ani de la premiera sa. Cu un număr total de peste 130 de milioane de spectatori și încasări de peste 5.6 miliarde de dolari, „Fantoma de la Operă” este cea mai longevivă producție de la Broadway. Am văzut și eu acest super-musical, la New York și la Londra, și vreau să vă spun că este cu adevarat impresionant. Așa că vă sfatuiesc să nu-l ratați, la Teatrul de Operetă și Musical “Ion Dacian”.

Un alt show grandios, care nu mai are nevoie de nici o prezentare este QUIDAM, una dintre cele mai spectaculoase producții realizate de celebra trupa Cirque du Soleil, care vine la București din nou, începând cu 29 ianuarie. Toate show urile vor fi la Romexpo.

CIRQUE_DU_SOLEIL-QUIDAM-2014

 

V-aș mai recomanda, de asemenena, noua premieră de la Opera Romana, La Traviata, regizata de Paul Curran, care este capul de afis al sezonului. La concurenta cu baletul Lacul Lebedelor, as zice.

Apoi, întorcându-ne la Operetă, un alt musical de mare succes, Romeo si Julieta.

Și, în fine, la Teatrul Național, o piesa celebră a lui Francis Veber, pe care este mereu bătaie foarte mare. Dineu cu Prosti, avându-i ca protagoniști pe Ion Caramitru și Horațiu Mălăele.

PS – Am și două recomandări pentru gălățeni. Cei din orașul de pe Dunăre au norocul (unic, as zice) de a fi vizitați în aceeași săptămână de cele mai de succes două românce pe plan mondial ale momentului! Probabil și singurele care reușesc să aibă încasări de milioane de euro anual pe tot Globul, din ceea ce fac. Și mai ales, să adune în săli sau pe arene mii  sau zeci de mii de fani, în orice colț al lumii s-ar duce.  INNA face show la Galați pe 31 ianuarie iar Simona Halep o săptămână mai târziu, pe 7-8 februarie. Nici un alt oraș nu le-a mai găzduit în aceeași săptămână pe cele mai de succes românce.