F1 în Mexic: Șansa lui Rosberg

F1 în Mexic: Șansa lui Rosberg

Duminică are loc o nouă etapă din Formula 1, cea de la Ciudad de Mexico. Revenită anul trecut în circuit, după o absență de două decenii, cursa este una cu adevărat specială, dat fiind că este aflată la cea mai mare altitudine din tot circuitul, peste 2.200 de metri.

x1475679833mexico_grand_prix_-_formula_one_paddock_club_r

De aici, și niște condiții și pregătiri speciale. Anvelopele vor putea fi și super-soft, ceva mai agresive, iar pentru ingineri, o adevărată provocare, pentru a prepara motoarele care să facă față atmosferei cu un aer evident mai rarefiat.

Altfel, din nou o cursă foarte rapidă, cu viteze poate si de peste 320 km/h, 300 de kilometri împărțiți pe 71 de tururi și un public spectaculos și incendiar, ca la fotbal. Nu va ploua și vor fi cam 24 de grade…

Cu ocazia cursei de duminică, organizatorul Formula One Management înregistrează și a doua colaborare din parteneriatul cu un brand puternic și de renume, Heineken. După ce gigantul producător de bere își făcuse intrarea în F1 la Monza, tot în acest an.

heineken-logo

Ca și la Monza însă, nu vom vedea brandul Heineken pe mașini, ci o continuare a campaniilor de responsabilitate cu care Heineken ne-a obișnuit în ultimii ani. Iar publicului i se va transmite pozitia clară pe care Formula 1 si Heineken o au: dacă șofezi, nu consuma alcool. Campanie care va fi transmisă global sub forma “If You Drive, Never Drink”.

Campaniile Heineken vor fi susținute în continuare de cele două nume celebre din F1: David Coulthard si Sir Jackie Stewart . David Coulthard este ambasadorul campaniei Heineken F1 ’More than a race’, care își propune să aducă lumea fascinantă a Formulei 1 mai aproape de milioane de fani, în timp ce Sir Jackie Stewart este ambasadorul campaniei de consum responsabil ‘If you drink, never drive’.

if-you-drive-never-drink-logo

Cât despre întrecere, favoritul Nico Rosberg are duminică șansa de a-și adjudeca déjà titlul mondial, în cazul în care caștigă cursa iar rivalul Lewis Hamilton termină mai jos de locul 10. Ceea ce este, totuși, destul de puțin probabil. Personal, cred ca Rosberg va caștiga, iar Hamilton îl va seconda îndeaproape.

nico-rosberg-mercedes-lewis-hamilton_3356104

Sau poate chiar o victorie a lui Hamilton, prin care acesta l-ar egala pe Alain Prost la numărul de curse caștigate în F1…

Vedem duminică la tv, la o bere… După care nu conducem, da? 🙂