F1: premieră la Monza

F1: premieră la Monza

Duminică are loc o nouă etapă din Formula 1, pe cel mai vechi circuit din F1, cel de la Monza, Italia. Cursa se anunță a fi, ca de obicei, una spectaculoasă, fiind vorba despre cel mai rapid circuit din lume.

Cu ocazia cursei de duminică, organizatorul Formula One Management înregistrează și o premieră, parteneriatul cu un brand puternic si de renume, Heineken. Astfel  cursa de la Monza poartă acum numele Formula 1 Gran Premio Heineken d’Italia 2016 și va fi și momentul prin care gigantul producator de bere își face intrarea in F1.

Heineken logo

Nu vom vedea însă brandul Heineken pe masini, ci o continuare a campaniilor de responsabilitate cu care Heineken ne-a obișnuit în ultimii ani. Iar publicului i se va transmite pozitia clară și comună pe care Formula 1 si Heineken o au: dacă șofezi, nu consuma alcool. Campanie de care și celebrul boss al F1 Bernie Ecclestone se declara încântat și care va fi transmisă global sub forma “If You Drive, Never Drink”.

If You Drive Never Drink logo

Campaniile Heineken vor fi susținute și de două nume celebre din domeniul F1: David Coulthard si Sir Jackie Stewart . David Coulthard este ambasadorul campaniei Heineken F1 ’More than a race’, care își propune să aducă lumea fascinantă a Formulei 1 mai aproape de milioane de fani, în timp ce Sir Jackie Stewart, care a fost un pionier al introducerii măsurilor de siguranță în F1, este ambasadorul campaniei de consum responsabil ‘If you drink, never drive’.

Prin care, iată, după rețete de succes precum UEFA Champions League, Cupa Mondială de Rugby sau franciza James Bond, Heineken își va transmite acum mesajul și către cei 400 de milioane de telespectatori ai F1.

Mă leagă și pe mine amintiri, atât despre Monza, cursă la care am asistat la fața locului, cât și despre David Coulthard, cu care am avut ocazia să stau de vorbă de câteva ori.

CIMG0016_2

Cât despre cursa de duminică după amiaza, de un lucru putem fi siguri: vom vedea spectacol și viteze amețitoare, fiind vorba, cum am spus și mai sus, despre cel mai rapid circuit din F1.  Abia aștept să urmaresc cursa , la o bere, după care însă, rețineti, nu ne urcăm la volan! 🙂