Cum te răsfață Air France în noua clasă Businnes
Vă promisesem că vă împărtășesc experiența trăită zilele trecute, când am zburat un weekend la New York să le țin pumnii alor noștri la US Open. Recunosc că m-am gândit că o să mă dea peste cap drumul lung, dus-întors, peste Ocean, în doar 3 zile… Dar n-a fost deloc așa, pur și simplu nu am știut cum au trecut ambele zboruri, care au fost realmente un răsfăț, pentru că am avut șansa să descopăr noua clasa Business, sau Affaires, cum o numesc ei, a celor de la Air France…
Aș începe cu așteptarea din aeroport, pe care aș fi vrut-o cât mai lungă, când am văzut câte prvilegii ți se oferă la lounge-urile dedicate AF, atât la Paris cât și la New York… De la fotoliile pufoase până la paturile ergonomice, de la meniu până la rafinata listă de vinuri și mergând până la Spa ul Clairins, unde poti opta pentru o mulțime de tratamente cosmetice, fără nici un cost, oferite de AF…
În avion, cabina Business arată ca o navă spațială, numai tehnologie modernă și butoane J Lumini ambientale relaxante și șampanie Laurent Perrier care ți se oferă cum intri în avion… Fotoliile, dispuse în configurație 1-2-1, oferă o intimitate maximă și un confort greu de descris aici. Când vrei să dormi, acesta se transformă într-un pat complet orizontal, lung de 2 metri, la care ți se oferă o pătură moale și o pernă ca la un hotel…
Plus o mulțime de accesorii, de la papuci la șosete, de la ochelari de noapte la o trusă de cosmetice Clairins… Ecranul mare din fața ta este touch screen dar poate fi controlat și din telecomandă, aici poți vedea poziția avionului pe o hartă interactivă 3D, dar poți alege și dintr-o ofertă vastă de peste 100 de filme sau jocuri.
Partea și mai impresionantă este însă meniul. Conceput de un chef Michelin care a lucrat la Ritz Paris, acesta este servit pe veselă de porțelan semnată de designerul Jean Marie Massaud. Evident că meniul variază, dar mereu oferă o mulțime de opțiuni. De exemplu, la gustare, am avut de ales între creveți, fois gras, salată, somon fume și așa mai departe, iar la felul principal ți se oferă paste, pui cu sos de trufe, mușchi de vită sau pește… Apoi din nou vine o altă listă lungă, pentru deserturi și evident, la final, cafea, ceai, brânzeturi franțuzești, un cognac XO sau alte digestive…
Vinurile sunt și ele de colecție, fiind alese, atât cele albe cât și cele roșii, de doi somelieri renumiți.
Dimineața ți se oferă un mic dejun cu patiserie caldă din cuptor și multe fructe proaspete, plus niște seruri și loțiuni de la Clairins care te fac să arăți fresh și odihnit.
Nu mă mai lungesc cu povestea, mai bine atașez aici câteva imagini care vorbesc de la sine, zic eu… Dacă vă întrebați cât costă un asemenea zbor dus-întors peste Ocean, cred că media este pe undeva pe la 1600 euro, dar cred că face toți banii. Evident, nu puțini, dar vorbim despre un produs premium… Care devine și mai și, atunci când trecem la clasa superioară, La Premiere… Dar despre aceasta, într-o altă poveste, în curând…