Răsfățul de deasupra norilor / Partea a II-a
Zilele trecute am avut privilegiul de a zbura de la Londra la Miami la noua clasa business a celor de la British Airways… Sau Club World, cum o numesc ei oficial…
Rămăsesem dator, la ultima postare, să vă povestesc și despre partea de Food & Drinks de la bordul superbului Jumbo 747… Să o luăm cu începutul… Nici nu apuci să întri în liniștita cabina Business și ești întâmpinat cu o cupă de șampanie și cu fresh-uri de fructe…
Apoi, imediat după decolare, după ce îți mai ajustezi electronic, din butoane, poziția fotoliului care peste nopate devine pat, ți se aduce un meniu, ca la restaurant, din care ai tot felul de opțiuni…
Spre exemplu, ca aperitiv / antreu, pe zborul meu mi s-au propus fie un tartar de somon scoțian afumat cu gel de portocală și sfecla roșie… fie un flatou veggie, cu legume la grătar, piure și rodie… fie o salată cu ulei de măsline, toate însoțite de chifle calde abia coapte și unt sărat…
A venit apoi felul principal, dar înainte de a trece la meniu trebuie să spun că mâncarea vine servită pe platouri de ceramică fină și cu câte 3 randuri de tacâmuri… Așadar, a urmat apoi the main course, unde aveai de ales între un mușchi de vită cu sos de piper verde și cartofi afumați, un file de pește asosrtat cu creveți și sos de lobster sau o varianta mai light, risotto primavera și o salată cu mozzarella…
Am ales mușchiul de vită și a fost mai fraged și gustos decât mi-aș fi putut închipui…
Și-a venit apoi și desertul, evident după ce ți s-au schimbat toate tacâmurile și farfuriile… Prăjitură de lime cu afine, platou de brânzeturi sau un platou de fructe proaspete…
După care urma selecția de ceaiuri fine, cafea, ciocolată…
Să vă spun acum și despre oferta de băuturi,pentru că este și mai spectaculoasă… J))
Nu mai puțin de 3 feluri de șampanie, toate de colecție: Henriot Brut Souverain, Castelnau Brut Reserve și Castelnau Brut Rose… Apoi vinurile, și ele rare, pornind de la un Albarino 2014 Rias Baixas sau Cuvaison Chardonnay 2012 Napa Valley, până la senzaționalul Chateau Haut Selve 2012 Graves, preferatul meu, sau Truchard Pinot Noir 2013 din Napa Valley.
În rest, barul oferea la discreție orice ți-ai dori, de la gin, vodca, rom, whiskey Johnny Walker Black sau single malt ul Glenlivet 15 ani, până la digestive, Otard VSOP, Cointreau, Drambuie 15 years, Porto 2009 etc și o largă varietate de bere, sucuri și apă.
Mai este de remarcat și grija pentru poftele pasagerilor pe durata nopții… În capătul cabinei se găsește un bar permanent deschis unde poți servi orice băutură de mai sus, plus o gustare, sandvișuri sau înghețată.
Iar dimineața, dacă mai ai chef de o gustare, poți servi un mic dejun frugal, prăjituri, biscuiți etc…
Una peste alta, un deliciu culinar, care se îmbină perfect cu comfortul patului complet plat în care te poți odihni până la destinație, motive pentru care aș mai repeta oricând experiența unui zbor cu British în Club World…