Pasiunea doamnei Hagi

Pasiunea doamnei Hagi

După ce şi-a pus copiii pe picioare, Marilena Hagi are o nouă ocupaţie: conducerea hotelului IAKI, Sotia lui Gica Hagi şi-a amenajat hotelul ca pe propria casă

           În toamna lui 1998, familia Hagi se afla la Istanbul, unde Gică era liderul Galatei. Acolo, într-o bună zi, Marilena Hagi a rămas puţin şocată cînd soţul ei i-a spus că vrea să cumpere un hotel. “Nu ne mai gîndisem pînă atunci la afaceri, dar ideea mi s-a părut apoi interesantă şi a prins repede contur.  La prima vizită în ţară, am văzut două hoteluri din Mamaia, dintre care Gică mi-a spus că trebuie să alegem unul. Am optat pentru Bucureşti, datorită arhitecturii speciale. Dar cînd l-am văzut mai atenţi, ne-am speriat. Starea lui lăsa mult de dorit şi funcţiona doar vara, în restul anului fiind lăsat ca în paragină”, îşi aduce aminte Marilena cum au fost începuturile afacerii lor imobiliare.

Astfel, Marilena Hagi, bucureşteancă get-beget, dar avînd părinţi constănţeni, a început să facă naveta spre Litoral din ce în ce mai des. Zborul Istanbul – Constanţa făcea doar 40 de minute şi Gică şi soţia sa veneau în fiecare week-end, sau făceau cu schimbul, dar nu trecea săptămînă fără ca unul din ei să verifice îndeaproape lucrările de reamenajare şi modernizare. Lucrări care au durat nu mai puţin de 20 de luni. În privinţa numelui, s-au decis relativ repede, amîndoi preferînd ceva personalizat, cu referire la familie. Aşa a apărut “IAKI”, de la numele celor doi copii ai familiei Hagi, Ianis şi Kira.

De peste tot pe unde au umblat în lume, Marilena şi Gică Hagi s-au inspirat şi au transpus ce au văzut mai frumos în decorarea hotelului lor. “În fiecare weekend cînd veneam la mare, alegeam culorile, sau mergeam la Bucureşti să luăm gresia sau faianţa. Aproape nimic nu a fost cumpărat fără ca unul din noi doi măcar să îşi dea cu părerea. Aici, Gică este de lăudat, fiindcă s-a implicat foarte mult. Am făcut hotelul ca şi cum ar fi fost casa noastră, ne-am ocupat personal de cele mai mici detalii”. Marilena spune că singurul loc unde Gică Hagi a avut principalul cuvînt a fost barul “Club 10” din incinta hotelului, unde marele campion şi-a expus trofeele şi tricourile de la marile echipe pe unde a jucat, ca şi pe cele ale unor mari vedete mondiale. Iar Marilena a adus apoi superbele canapele de piele roşie. “Şi de, asemenea, recepţia a fost realizată după ideea lui Gică”, precizează Marilena.

Soţia lui Gică Hagi a fost cea care a preferat culorile pastelate, vesele, astfel că în cele 6 apartamente de lux domină culorile grena, în cele două 22 de garsoniere nuanţele de verde şi vernil, iar în apartamentul prezidenţial albastrul deschis. Pînă şi piscinele au fost făcute după indicaţiile soţilor Hagi, Marilena privind acum cu mîndrie locul unde zilnic fac ore de înot Ianis şi Kira. “Pe durata iernii acestea vor fi închise, dar în schimb ultramodernul Spa este deschis tot anul. Acesta va avea bazin, solarium, saune, jacuzzi, salon de cosmetică şi hair-style, sală de fitness şi salonul de geriatrie Ana Aslan, dar şi teren de fotbal şi tenis şi 3 săli de conferinţe”, spune cu mîndrie Marilena Hagi, managerul general al complexului. În biroul său, deloc opulent, dar amenajat cu stil, ea îşi petrece aproape toată ziua. “Se şi miră lumea că stau mai tot timpul la mare şi nu sînt bronzată”, rîde Marilena, care pe durata shootingului a fost o gazdă perfectă şi şi-neglijat pentru cîteva ore îndatoririle de serviciu şi de mamă.

Dacă ar avea timp de vacanţă, Marilena Hagi şi-ar dori să revadă Barcelona (“acolo mi-ar plăcea şi să trăiesc”) sau Australia. N-am rezistat sa n-o intreb pe Marilena despre cumpărături. “Cărei femei nu-i place să meargă prin magazine. Ce prefer eu? Armani, Gucci sau Cavalli chiar, dar nu am o preferinţă anume, important este să mi se potrivească”.