UPDATE: Audiente. Hillary sau Trump? TIME zice ca el, CNN crede că ea

UPDATE: Audiente. Hillary sau Trump? TIME zice ca el, CNN crede că ea

UPDATE. Au sosit cifrele de audiență. Dezbaterea de alaltăieri a trecut pe primul loc în istorie, drept cea mai urmarită dezbatere politică ever: 83,7 milioane de telespectatori! Cifra se rezumă la cei care au urmărit de acasă. La aceasta se adaugă locurile publice gen baruri, restaurante etc. Ca o comparatie, finala SuperBowl din acest an a depașit cu puțin 110 milioane, fiind cel mai urmărit eveniment de pe planetă.

Iată și clasamentul principalelor stații tv: NBC 18, 2 milioane telespectatori, ABC 13,5 , CBS 12,1 , Fox News 11,4, CNN 10 milioane.

—————————————-

Am încercat să mă uit asnoapte la prima dezbatere dintre Hillary Clinton și Donald Trump dar, din păcate, din cauza orei, n-am rezistat prea mult… Noroc cu rezumatele pe care le-am văzut apoi, cât să-mi fac și eu o idee despre ce-am pierdut…

img_1799

Aparent, cred că disputa nu are sau nu va avea un impact dramatic, în sensul că nu cred că va schimba raportul de forțe anterior sau părerea alegătorilor, într-o măsură covârșitoare.

Am sesizat la Clinton parcă o răutate nu prea bine ascunsă, nu știu de ce mi-a dat mai mereu senzația asta. A fost însă, cred eu, mai bine pregătită și a știut să speculeze mai toate punctele slabe și vulnerabile ale adversarului.

De cealaltă parte, Trump, evident un mult mai bun orator, îmi aduce de multe ori aminte de Vadim, un temperament dominant dar poate de multe ori și nepoliticos. Nu se întrerupe un interlocutor, mai ales o doamnă, atât de des cum a făcut-o el. Dar poate asta i-a fost și strategia, să o scoată din pepeni.

Cât despre cine a câștigat prima rundă, văd că părerile sunt împărțite. Analiștii de la CNN o dau învingătoare pe Clinton, în timp ce, iată, un amplu sondaj cu peste un milion de voturi (!!) realizat de gigantul TIME, arată un scor de 52-48 pentru Trump, care, nu ascund, este și preferatul meu. Dar mai sunt 42 de zile până la Election Day.

6ad3d938-8475-11e6-8fff-f52227c06034_1280x720

In rest, moderatorul Lester Holt, de la NBC,  impecabil, cat despre producția în sine, o lecție de televiziune, dar asta n-ar mai trebui să ne mire, pentru un program făcut să adune, probabil, cea mai mare audiență din istorie, se estimează undeva la peste 100 de milioane de telespectatori.

Abia aștept să apara primele cifre de rating de la Nielsen USA…