De la Mussolini la Fendi… Un must-see la Roma

De la Mussolini la Fendi… Un must-see la Roma

Roma nu înseamnă doar Fontana di Trevi, Piazza di Spagna sau Vaticanul. Și nu înseamnă doar centrul. Are o mulțime de locuri la periferie, care merită vizitate.

Astăzi am profitat de vreme însorită și de faptul ca hotelul meu este în EUR, cartierul mussolinian asupra căruia celebrul conducător și-a lăsat amprenta fascistă.

Processed with Snapseed.

Processed with Snapseed.

Știam de ceva vreme că minunata clădire care este simbolul zonei și o domină vizual de la mulți kilometri, despre Palazzo della Civilta Italiana vorbesc, a fost restructurată de curând și a fost preluată de colosul FENDI. Aici, Federico Fellini a filmat La Dolce Vitași spunea că in EUR trăiești ca într-un tablou rece, în singurătate.

1x-1

Gigantul italian din domeniul modei a refăcut complet clădirea și a închiriat-o pentru nu mai puțin de 15 ani de la Guvernul italian. Și-a stabilit sediul aici și plătește o chirie anuală de 2,8 milioane de euro!!

Processed with Snapseed.

5k

Exteriorul a rămas intact. Cele 6 etaje, fiecare cu acele 9 arcuri perfecte și simetrice, repetate pe toate cele 4 fațete ale clădirii, într-o geometrie perfectă. Înăuntru, birourile companiei, cu excepția parterului, care se poate vizita și care este impresionant, o colecție cu obiecte și imagini cu istoria și mai toate realizările remarcabile ale casei.

tumblr_o9y4cszvid1qihkk0o1_1280

Muzica, atmosfera, tot ce te înconjoară acolo te fac să te simți într-o altă lume. După părerea mea este un loc care nu trebuie ratat în Roma.

Processed with Snapseed.

Processed with Snapseed.

Vă las să vă delectați cu câteva imagini…

fendi-eur009