Ce nu ai voie să ratezi toamna asta: Lacul Lebedelor, Turandot, Bryan Adams, Dineu cu Proști sau…

Ce nu ai voie să ratezi toamna asta: Lacul Lebedelor, Turandot, Bryan Adams, Dineu cu Proști sau…

Nici n-am simțit cum am intrat în toamnă, din care s-a scurs déjà jumătate, așa că e momentul să ne reamintim că este sezonul perfect pentru a ne face timp de teatru, film sau alte spectacole.

Această toamnă este plină de evenimente și, pentru cei care au mai puțin timp să caute, m-am gândit să vă recomand câteva dintre ele, care chiar trebuie bifate.

În primul rând, aș zice că luna noiembrie este, de departe, cucerită de Opera Română, care are câteva reprezentații de excepție și care nu trebuie ratate.

„Lacul Lebedelor”, cel mai apreciat balet al tuturor timpurilor, se întoarce pe scena Operei Naționale București și încă mai găsiți bilete pentru spectacolele din 10 noiembrie și 4 decembrie.

Legenda despre prințese transformate în lebede de un vrăjitor rău, în care vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinț, rămâne și în zilele de astăzi poate cea mai frumoasă poveste de balet ce a fost lăsată posterității, așa că dacă nu ați văzut încă renumitul balet, vă recomand cu căldură să o faceți.

art-img1-2127271-lacul_lebedelor__foto_lavinia_hutanu_onb

O altă ocazie extrem de rară este celebra operă Turandot a lui Puccini. O puteți vedea pe 31 octombrie, când este singura programare din ultimele 6 luni!

Și vă mai recomand, de asemenea, alte două capodopere, de data aceasta ale lui Verdi: Aida, pe 1 noiembrie și Traviata, pe 20 noiembrie.

PerfBanner_Turan

Trecem pe o altă scenă și, cum știu că este o piesă foarte căutată, vă reamintesc că la Teatrul Național se joacă Dineu cu Proști, cu Mălăele și Caramitru, probabil ultima dată în acest an, pe 29 octombrie.

Iar dacă sunteți fanii muzicii românești, bune și live, vă recomand să nu ratați concertul pe care trupa Voltaj îl pregătește pentru 27 noiembrie, la Sala Polivalentă.

voltaj-ca-la-20-de-ani-poster-1

O să închei cu 3 evenimente din Cluj, pentru care cred că merită să mergem până acolo oricât de departe ne-am afla.

Enrique Iglesias concertează acolo pe 29 octombrtie, iar pe 11 noiembrie are loc mult așteptatul show al lui Bryan Adams. La ambele se mai găsesc bilete!

mh5e_960_360 qzal_960_360

Și tot la Cluj, pentru amatorii de vin bun, Chios Lounge găzduiește pe 26-27 octombrie Ro Wine Festival, cel mai important eveniment de profil din țară. Cu vinuri excelente și multă energie verde… 🙂 Powered by CEZ Romania, of course…

ro-wine-banner-big