De văzut în noiembrie: Un film impresionant, Dineu cu proști,  Nunta lui Figaro și…

De văzut în noiembrie: Un film impresionant, Dineu cu proști,  Nunta lui Figaro și…

Am fost recent la Opera din București, să văd Aida lui Verdi, o grandioasă punere în scenă care este, evident, sold-out cu mult timp înainte și foarte mulți prieteni m-au rugat să-i mai anunț când sunt astfel de ocazii , cu spectacole de excepție.

Cum mulți dintre noi nu avem mereu timp să căutăm idei, am zis să adun aici câteva recomandări pentru luna noiembrie, am făcut o scurtă selecție  cu niște titluri care chiar trebuie văzute, zic eu.

Să încep cu filmele. La cinema cred că merită văzut Geostorm, dacă sunteți fani acțiune și Gerard Butler.

Dar v-aș recomanda însă cu mult mai multă căldură un film pe care l-am descoperit mai târziu și care în noiembrie este difuzat de HBO pe 11, 18, 20 și 21. Se numește Patriots Day și, pentru cine nu l-a văzut, este povestea impresionantă (și reală!) din spatele acțiunii de capturare a teroriștilor de la Maratonul de la Boston . Un thriller dramatic, plin de momente tensionate, ce prezintă în detaliu una dintre cele mai bine coordonate anchete din istoria poliției. Plus o distribuție de excepție, cu Mark Wahlberg, John Goodman și Michelle Monaghan.

header

Un alt must-see este super-piesa de teatru Dineu cu proști a lui Francis Veber, în interpretarea magistrală a cuplului Ion Caramitru – Horațiu Mălăele. Luna aceasta, două reprezentații, pe 15 și 16 noiembrie, la TNB.image-2013-10-12-15786441-70-dineu-prosti

Și nu uitati de Opera din București, care în noiembrie are cel puțin 4 spectacole grandioase pe care nu trebuie să le ratați. Nabucco pe 16, Madame Butterfly pe 22, Romeo și Julieta pe 25 și Nunta lui Figaro pe 26. Toate merită, credeți-mă…

xl_avatar 1380x591_romeo_et_juliette

Și aștept de la voi păreri după ce le-ați văzut sau, bineînțeles, și alte idei.