Premieră la nivel mondial: primul DJ care mixează de pe o turbină eoliană, la 100 metri inălțime

Premieră la nivel mondial: primul DJ care mixează de pe o turbină eoliană, la 100 metri inălțime

Pentru prima dată în lume, sunetele muzicii electronice s-au auzit din vârful unei turbine eoliene. Alex Parker, un tânăr DJ român, a mixat de la inalțimea de 100 de metri, pe o turbină din cel mai mare parc eolian de pe uscat din Europa. Evenimentul a avut loc în parcul eolian CEZ și marchează atât colaborarea cu festivalul Neversea, cât și începutul unui parteneriat „verde” între festival și Grupul CEZ.

Fără teama, cu entuziasm și motivat de dorința de a fi primul DJ din lume care duce muzica la inaltimea unui parc eolian, Alex Parker a reușit să unească energia verde și muzica. Atmosfera unică a fost sustinuta si de echipele tehnice ale Parcului Eolian CEZ si Neversea, care au asigurat desfasurarea in deplina siguranta a „concertului” de la inaltime.

Alex Parker_CEZ2

Urcarea echipamentelor, a pupitrului si a mixerului DJ-ului s-a realizat cu o macara din turbina eoliana cu o capacitate de 700 de kg, pe o inaltime de pana la 100 de metri. Deplasarea persoanelor si a altor aparate de mici dimensiuni s-a realizat cu ajutorul liftului din turbina care doar in acea zi a parcurs o distanta cumulata de peste 3 km.

Grupul CEZ in Romania este pentru al doilea an consecutiv partener al festivalului Neversea, iar prin aceasta colaborare isi propune sa creasca gradul de constientizare in randul generatiilor actuale si viitoare asupra importantei utilizarii surselor alternative de producere a energiei electrice.

„Generatia Neversea se declara hotarata sa adopte un stil de viata prietenos cu mediul, iar noi nu facem altceva decat sa le sustinem planul. Parcul eolian CEZ este, de acum, mai mult decat o amenajare tehnica impresionanta, este dovada ca putem face lucruri extraordinare intr-un mod sustenabil, daca indraznim sa actionam diferit.”, a declarat Ondrej Safar, CEO-ul CEZ Romania.

Alex Parker_CEZ1

Neversea va deveni in 2020, primul festival de muzica din lume alimentat cu energie verde, de la Parcul Eolian al Grupului CEZ in Romania

Alaturi de Grupul CEZ in Romania, Neversea isi propune sa devina in 2020, primul festival de muzica din lume alimentat cu energie verde, care va proveni din Parcul Eolian Fantanele-Cogealac-Gradina al Grupului CEZ, situat in judetul Constanta.

Pentru editia Neversea 2019, zona CEZ va fi prima zona 100% verde din cadrul festivalului. Aceasta va fi in totalitate alimentata cu energie regenerabila si va adopta masuri pentru a preveni, reduce si compensa orice efect advers asupra mediului: colectarea selectiva a deseurilor si reciclarea lor; inlocuirea tacamurilor si veselei de plastic de unica folosinta cu paharele de sticla sau din carton reciclabil; eliminarea paielor de plastic; selectia elementelor de decor care se pot reutiliza.

Ne vedem la Neversea!!