Ce faci când pierzi avionul și nu ai o legătură imediată?

Ce faci când pierzi avionul și nu ai o legătură imediată?

Dacă obișnuiți să călătoriți mult, cu siguranță vi s-a întâmplat să pierdeți legătura dintre două avioane și să rămâneți în aeroport până la următoarea cursă.

Și mie mi s-a întâmplat asta (chiar de prea multe ori) și mereu am încercat să găsesc soluții pentru a nu petrece câteva ore pe o banchetă tare și incomodă în aeroport sau, în cazul în care următorul zbor este abia a doua zi, pentru a nu fi nevoit să mă deplasez până în oraș, să dorm câteva ore, și apoi să bat iar drumul înapoi spre aeroport.

Iar atunci varianta optimă în astfel de situații este un lounge din aeroport. Sau, varianta doi, un hotel din aeroport, la care să ajungi fără să părăsești terminalul.

Ei bine, chiar de curând însă am găsit o soluție care oferă ambele variante, la aeroportul Fiumicino din Roma. Am aterizat acolo la ora 7.30 dimineața și următorul zbor îl aveam abia la 14. Deci un tranzit de 5-6 ore, pentru care nu merită să mergi în oraș dar care nu este prea îmbietor nici pentru a-l petrece prin aeroport.

Și astfel am descoperit chiar în interiorul aeroportului Fiumicino din Roma un mic hotel, care oferă mai multe variante călătorilor în tranzit. Se numește HelloSky – Air Rooms & Lounge și se află chiar înaintea zonei de parcări și rent a car. Accesul este rapid și simplu, iar aici poți alege varianta care îți convine cel mai mult.

Hall accoglienza Hello Sky 180203298 IMG_6437

Fie optezi pentru zona de lounge, unde ai spațiu de odihnă și relaxare sau de lucru, iar tarifele nu sunt deloc mari. 8 euro pentru accesul în lounge și 20 euro dacă vrei și acces nelimitat la zona de drinks & food.

Varianta a doua sunt camerele de hotel. Acestea se închiriază fie pentru o noapte, fie pentru 6 ore sau 3 ore, iar tarifele sunt foarte accesibile. Eu am optat pentru varianta day use și am stat 5 ore, care au trecut cum nu se putea mai relaxant. Camera este clasică, nu foarte spațioasă, e drept, dar dotată cu tot ce ai nevoie, de la un pat și perne confortabile, baie, duș, set de cosmetice, televizor, aer condiționat, aparat de cafea , minibar, etc.

IMG_6447 IMG_6446 IMG_6444 135728589

Nu mă mai lungesc, am vrut doar să știți despre această locație nouă și foarte utilă celor care tranzitează Roma. Mai multe detalii găsiți la hellosky.travel

IMG_6448