Bela Karoly s-a întors în România după ce Academia sa din Texas a fost închisă definitiv

Bela Karoly s-a întors în România după ce Academia sa din Texas a fost închisă definitiv

Cazul doctorului Larry Nassar ia amploare din ce în ce mai mare, după ce acesta a fost recent condamnat la nu mai puțin de 175 de ani de închisoare de către un tribunal federal din SUA, pentru multimple acuzații de abuz sexual asupra unor gimnaste minore.

Former Michigan State University and USA Gymnastics doctor Larry Nassar appears at Ingham County Circuit Court on November 22, 2017 in Lansing, Michigan.   Former USA Gymnastics team doctor Lawrence (Larry) Nassar, accused of molesting dozens of female athletes over several decades, on Wednesday pleaded guilty to multiple counts of criminal sexual conduct. Nassar -- who was involved with USA Gymnastics for nearly three decades and worked with the country's gymnasts at four separate Olympic Games -- could face at least 25 years in prison on the charges brought in Michigan.  / AFP PHOTO / JEFF KOWALSKY        (Photo credit should read JEFF KOWALSKY/AFP/Getty Images)


/ AFP PHOTO / JEFF KOWALSKY (Photo credit should read JEFF KOWALSKY/AFP/Getty Images)

Guvernatorul Statului Texas a ordonat investigații și asupra celebrei academii de gimnastică deținute de românii Marta și Bela Karoly, locul unde s-ar fi comis mare parte din abuzuri. Iar soții Karoly au fost nevoiți să închidă definitiv celebra lor academie care funcționa cu succes de mai bine de 35 de ani. Un anunț scurt pe site-ul camp-ului spune că povestea acestuia a ajuns la sfârșit. De asemenea, federația americană de gimnastică a anunțat că taie orice legătură cu școala soților Karoly.

Marta-si-Bela-Karoly

Zilele trecute, Simone Biles, de 4 ori medaliată cu aur la JO de la Rio 2016, a scris pe contul său de Twitter că simte fiori numai la gândul că, în vederea pregătirii pentru Tokyo 2020, ar fi nevoită să se întoarcă la ranch ul din Texas al soților Karoly unde a fost abuzată.

ap_18030618577957-1cb3378ae8149d278ef2825301997cae63ad8535-s800-c85

Media din SUA pune acum întrebări referitoare la cât sau ce știa Bela Karoly despre abuzurile făcute de doctorul Nassar la camp-ul său.

“The Karolyis are not accused of direct involvement, but they are portrayed as partly responsible for failing to monitor Nassar and maintaining a culture that allowed him to operate”, scrie USA Today.

Pe fondul acestui scandal, informații venite din anturajul familiei Karoly spun că Bela Karoly și soția sa ar fi părăsit  Statele Unite și s-ar fi aflat în Româniaîn ultimele zile. Ei nu mai dețin aici proprietăți dar au stat la niște prieteni din județul Hunedoara. Circulă însă și zvonuri că soții Karoly s-ar întoarce totuși în SUA în cazul în care procurorii care anchetează în continuare cazul îi vor chema pentru alte audieri.

IMG03991-20120726-1713