VIDEO EXCLUSIV / Primul interviu cu Simona Halep după ce a devenit lider mondial

VIDEO EXCLUSIV / Primul interviu cu Simona Halep după ce a devenit lider mondial

Când ești numărul unu în lume, la cel mai important turneu al anului, Finala WTA de la Singapore, nu prea mai ai liniște. Mii de jurnaliști care te caută, sute de fani pe care-i văd zilnic în lobby-ul hotelului în care stăm și care vânează poze și autografe, plus multe alte obligații față de parteneri și organizatori. Plus antrenamente, până încep meciurile. Nu știu cum Simona Halep are timp de toate, dar cu atât mai mult apreciez bunăvoința sa de a-mi oferi privilegiul de a-mi acorda primul ei interviu exclusiv pentru România după ce a devenit lider mondial.

„Hai să ne vedem mâine, mai liniștiți la hotel, că azi am ședințe foto, seara e gala și nu apuc”, mi-a spus ieri Simona, după ce am asistat la antrenamentul său. A doua zi vine și mesajul și în jurul prânzului ne vedem într-un colț liniștit al unui lounge de la Marina Bay Sands, spectaculosul hotel ce a devenit simbolul orașului. Și începem să povestim…

Simona, ai deja câteva zile aici la Singapore, într-un oraș care deja ți-e familiar… Cum te simți?

Am deja opt zile aici, au trecut repede, m-am antrenat zilnic și foarte bine, ieri a fost o zi mai grea, cam obositoare, pentru ca a trebuit să stau vreo 5 ore în picioare și pe tocuri… J  Mă simt pregătită abia aștept să întru pe teren și să joc aici cel mai bun tenis al meu.

Aici tu trăiești o premieră, Simona, vii pentru prima dată la un turneu din postura de lider mondial. Presiune, mândrie?

22549664_729892090535888_4141889595955511972_n

Presiune nu. În interiorul sufletului meu nu prea s-au schimbat multe, eu încerc să muncesc și mai mult pentru că știu că nu va fi deloc ușor să păstrez acest loc. Aici va fi un turneu dificil, câteva jucătoare se vor lupta să treacă pe 1, eu vreau doar să mă gândesc la mine și să-mi fac jocul. Deci nu resimt presiune, nici stres. Evident însă că mă bucur că sunt în această postură.

Tu ești cea mai nouă intrată într-ul club select al jucătoarelor care au fost lider , club în care cea mai longevivă a fost Steffi Graf, timp de 377 de săptămâni…

Wow, ce mult! Eu nu cred, adică este chiar imposibil să egalezi o asemenea performanță, este uriașă. Ne știm, am cunoscut o la Vegas, când ma pregăteam la Darren acolo, sunt  oameni deosebiți și mi-au dat sfaturi utile.

Simona, în urmă trei ani, tot aici la Singapore, stateam de vorbă cu tine și îmi spuneai că nu te gândești așa mult la numărul 1 WTA și că nu este o prioritate. Iată că a venit și ziua…

Da, normal, când nu te aștepți se întâmplă, poate a fost un vis să ajung numărul unu în lume, dar nu m-am focusat așa de mult pe el, acum trei ani eram și cam departe. Eu am făcut tot ce am putut anii ăștia, prioritățile în carieră se mai schimbă, anul acesta chiar am simțit că se poate întâmpla asta.

Tu închei un an, Simona, dacă nu greșesc, cu un turneu câștigat și patru finale. Cum l-ai descrie?

De departe este cel mai bun, chiar dacă nu am câștigat multe titluri , am jucat finale importante și am câștigat unul dintre cele mai mari turnee, Madridul, am ajuns și pe locul 1, clar îl catoghez cel mai bun și mai constant an.

Am auzit un cuvânt la tine, după Roland Garros. Spuneai că ești dărâmată. Cum își revine Simona Halep după o asemenea stare?

A fost greu. Au fost câteva luni în care m-a chinuit acel meci, am fost tristă că n-am putut să-l câștig deși am condus mult, dar în tenis nu m-a afectat, poate chiar m-a ajutat să mă motivez, am jucat apoi bine la Wimbledon, în America , în China… Nu m-a afectat foarte mult pe plan profesional dar în interior am suferit mult…

IMG_6436

Simți suportul celor de acasă, Simona?

Da, sunt foarte mulți care mă felicită și mă încurajează, îm trimit foarte multe mesaje, dar sunt și mulți care mă critică, poate și datorită lor am ajuns aici. Mereu am luat criticile ca pe ceva bun și am pus în practică observațiile care m-au ajutat. Le mulțumesc celor care mă susțin și când pierd, pentru că nu se poate să câștig toate meciurile. Este o pasiune a mea pentru tenis și viața este prea frumoasă ca să las răutățile să mă deranjeze.

Simona, mi-ai putea spune care a fost cea mai urâtă zi a ta din anul acesta?

De departe , finala de la Roland Garros.

Și cea mai frumoasă?

Cea în care am devenit numărul unu J, eram la Beijing

Planuri pentru 2018?

Încă trăiesc aici momentul, nu ma gândesc la viitor, am aici o săptămână grea, apoi îmi voi lua o vacanță și abia după facem planurile pentru 2018.

Nu te-am întrebat de tragerea la sorți, dar îmi închipui că nu prea puteai să ai preferințe, la ce nivel joacă celelalte 7…

Da, ai dreptate, nu există preferată, fiecare meci este greu, e ca o finală. Grupa mea este una de muncit, va trebui să alerg, nu am big hitters, cum le spun eu, care chiar lovesc mingea, cum fac Muguruza, Pliskova, Venus, deci va fi de jucat.

Să-ți spun ceva, Simona. Tu nu aveai cum să vezi, dar aseară, la Gala WTA, în timp ce tu erai pe scenă și prezentată drept lider mondial, eram lângă masa părinților tăi  tatăl tău își ascundea o lacrimă…

Tata este o persoană foarte sensibilă, este și meritul lui, poate chiar cel mai mare, el m-a dus la tenis și a crezut nebunește că pot ajunge aici… Mă bucur că au venit aici și că-s lângă mine…

Și hai să-ți smulg un zâmbet laarg așa, pe final J Spunea recent Darren, într-un interviu pentru treizecizero, că tu ajungi la fileu doar când dai mâna cu adversarele :-))

Hahaha, asta a spus-o Țiriac primul… J Mi-a zis că merg la fileu când e tragerea la sorți apoi când dau mâna cu adversara… Așa mai face el glume cu mine 🙂

Mulțumesc mult, Simona și îți ținem pumnii!!

Interviul vă este prezentat de DORNA.

#emotiisimple  #teamHalep  #supportingNumber1 #wtafinals #singapore #dorna #alegeceeaceconteaza #JurnaldeTurneu

VIDEO:

Partea 1: https://youtu.be/ukkE2OChehk

Partea 2 : https://youtu.be/fe7sq4yU_II