Un pont bun în Emirate, unde există și altceva în afară de Dubai. Și o experiență premium cu Turkish Airlines

Un pont bun în Emirate, unde există și altceva în afară de Dubai. Și o experiență premium cu Turkish Airlines

Este sezonul în care încercăm să fugim de iarnă și de frig și căutăm destinații cât mai calde. Și când vine vorba despre asta, prima opțiune, fiind și cea mai apropiată, pare a fi Dubai-ul. Eu unul însă recunosc că nu sunt deloc fan Dubai. Poate că sunt și puțin subiectiv, pentru că am fost de prea multe ori, dar mi se pare, pentru gusturile mele, un loc prea aglomerat, prea traficat, prea turistic și prea artificializat. Sunt însă destinații, tot în Emirate, care se află la doi pași și care sunt mult mai liniștite, mai nealterate de americanizare sau occidentalism și își păstrează mai bine savoarea și farmecul local.

V-am povestit nu demult despre varianta Abu Dhabi, la o oră distanță și cu o mulțime de atracții, precum uriașa moschee Sheik Zayed, muzeul Louvre, circuitul de F1, parcurile de distracții Ferrari, Warner Bros etc etc.

Ei bine, de data aceasta vă propun o altă destinație, aflată tot cam la o oră de Dubai, dar în direcția opusă, spre granița cu Omanul. Este vorba despre emiratul Ras al Khaimah, care are un farmec aparte, este foarte liniștit și cu multe locuri de vizitat. Ca, de exemplu, munții Hajar, cu zona Jebel Jais și cu o terasă panoramică superbă la peste 1300 m, dar și cu cea mai lungă tiroliană din lume, lacurile de acumulare de acolo, apoi dunele deșertului, forturi antice, de mii de ani, insule artificiale, ca Marjan Island, dar și plaje superbe, deloc aglomerate și cu resorturi de lux. Iar apropo de hoteluri, și acesta este un alt argument pentru care prefer zona, este bine de știut că mai toate marile hoteluri de lux, de la Ritz Carlton la Waldorf Astoria sau St Regis, toate costă în medie cam la jumătate decât omoloagele lor din Dubai.

Dar haideți să vorbim și despre cum se ajunge aici. În primul rând, asemenea Abu Dhabi-ului, și aici, tot la o oră de Dubai, se află un alt aeroport, mult mai mic, Sharjah, mult mai liber, fără cozi și fără nebunia și agitația celui din Dubai.

Ca să nu mai spun că Turkish Airlines zboară zilnic aici, iar actualmente există și o ofertă excelentă de preț, sub 200 euro, ceea ce bate chiar și zborurile directe spre Dubai oferite de companiile low cost WizzAir sau FlyDubai.

319b3d0f-b84f-4876-95a7-7cd5315bd663

Mă rog, pe ruta București-Istanbul, fiind vorba de o aeronavă wide-body, un Airbus 330, mă așteptam la locurile confortabile specifice avioanelor mari și așa a și fost. În schimb, am avut o surpriză cât se poate de plăcută pe zborul mai lung, către Sharjah. Fiind vorba despre un Airbus 321, deci un avion îngust, narrow body, mă așteptam ca la Business configurația scaunelor să fie ca la majoritatea companiilor europene pe zborurile short haul, adica un pseudo-Business, aceleași locuri ca și la Economy doar cu locul din mijloc blocat, liber.

IMG_2304 IMG_1237

În schimb, iată că Turkish a instalat chiar și pe zborurile cu aeronave narrow body scaune în configurație Business full, 2-2, adică fotolii largi, cu spațiu mult mai mare.

Acestea sunt controlabile electric, printr-un mic tablou de comandă de unde poți regla înclinarea scaunului și celelalte ajustări.

IMG_2335 IMG_3028

Și tot aici se află și o telecomandă pentru controlul ecranului LCD, care este de fapt un sistem multi-media foarte avansat, cu un meniu complex, de la hărți la informații în timp real până la o coleție de câteva zeci sau sute de filme. Căștile sunt Philips și oferă o izolare foarte bună și un sunet excelent.

5EE0A611-D009-4E6F-962C-E93BEA236BF5

În fine, aș recomanda, printre serviciile de răsfăț de la Business și setul de cosmetice și revitalizare de la Molton Brown, producător care oferă și la toalete tot felul de creme și loțiuni de reîmprospătare.

59a47ac187b44b484323663aae41502a 238c79148d56ac203ee995a04a326571

Și în încheiere, câteva cuvinte și despre meniul pe care îl oferă Turkish Airlines, unul exclusivist realizat în cooperare cu firma de catering DO CO și cu chefi bucătari renumiți.

Chiar dacă servești micul dejun sau cina, mereu ai parte de un meniu 3 course, cu aperitiv și salată, fel principal și desert, majoritatea fiind rețete savuroase cu specific local turcesc, cum se vede și în imagini. Iar la băuturi, chiar dacă în meniu se află un vin franțuzesc foarte bun, eu vă recomand să încercați varianta locală, un vin roșu sec, din Turcia, care pe mine chiar m-a încântat.

IMG_2356 IMG_2385 IMG_3025 IMG_2341

Gata, nu mă mai lungesc cu povestea, revin în curând cu alte ponturi bune de călătorie…

But I’ll have also an update in English, about the hotel where I stayed.

Ras al Khaimah

Ever looked for a nice quiet place to relax out of the buzzling  Dubai? One hour from Dubai airport, near Ras al Khaimah, you can find  the DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island , which sets new standards for family vacations in the United Arab Emirates.

Located in Ras Al Khaimah, this resort is near shopping and entertainment at Marjan Island and Al Hamra Mall. Guests enjoy easy access to sporting and leisure options, including golfing, sailing, aviation and desert camping.

IMG_2590 Screenshot (1410) Screenshot (1411) Screenshot (1414)

And they can enjoy beautiful sea views from the guest room or suites. The rooms offer either a balcony or terrace, with direct access to the white sandy beach, then swim in one of the 7 temperature-controlled pools, including an indoor pool with whirlpool, sauna and the steam room, or stay active in the fitness center fully equipped with top of the line Technogym equipment.

The spa has 7 treatment rooms, including the couple’s room,  whirlpool, sauna, steam room. Food lovers will be spoiled with 13 bars and restaurants, including four specialty restaurants, an all-day dining venue, rooftop bar and night club.

The resort includes a kids club with climbing wall, Arcade Zone and an extensive outdoor playground. The Pirate Boat Aqua Zone is guaranteed fun for the whole family as well as the bouncy castle, inflatable water trampoline, football pitch, and inflatable climb. The largest Tarzan boat in the UAE features two new slides, two high dive boards with the tallest being 14-foot-high and a large rope swing.

IMG_2499  IMG_2743 Screenshot (1412) Screenshot (1413)

IMG_2647

I really felt wonderful here and I’ll definitely come back.

Istanbul

Very close to the city center of Istanbul, on a nice quite area , I found the modern Hilton Istanbul Bakirkoy which is close to the city’s World Trade Center and CNR Expo Center. Set beside the coastal road, the Bakirkoy district hotel is surrounded by entertainment facilities and business hubs. You can enjoy panoramic Marmara Sea views, unique rooms and suites, and attentive service. The hotel provides a wellness spa, all-day dining, a fitness center, indoor/outdoor pools, and Executive Lounge with a magnificent view!

Hilton İstanbul Bakirkoy-Executive Lounge IMG_0827 IMG_2967 Screenshot (1409)

All the 306 stylish room are offering floor-to-ceiling windows with sea or city view. My room was sea view and was so spectacular!

At the wonderful spa you cam pamper your senses with soothing treatments, massages and Turkish baths or swim in your choice of indoor and outdoor pools. The fitness center has cardio equipment, free weights, cross-fit areas and multipurpose studios.  So it’s a perfect place to stay if you need relax and tranquility.

8A610497-45F6-4C37-8ED9-B3E9DCA830FE IMG_2898 Screenshot (1408)