Am revenit la The Beef Club. Și-am descoperit mămăliga reinventată :-)
V-am promis că mai revin cu o poveste de la The Beef Club, restaurantul care în ultima vreme mi-a cam intrat la suflet… 🙂
Zilele trecute am avut chiar parte de o experiență unică, pentru că am nimerit una dintre zilele în care acolo își etala talentul un chef celebru: Bjorn van der Horst. Și cum în București, din păcate, încă nu avem ocazia prea des de a ne bucura de priceperea unor bucătari cu stele Michelin, am preferat să nu aleg eu din meniu, ci să-l las pe el să ofere o surpriză… Recunosc că nici eu nu știam mare lucru despre Bjorn, dar când am aflat că și-a făcut ucenicia învățând de la Alain Ducasse și Gordon Ramsey, am devenit și mai curios… 🙂
După nu foarte multă așteptare, timp în care am mai încercat un pahar de vin din bogata colecție pe care o au cei de la The Beef Club, în fața mea a apărut un adevarat festin: un filet de cod gătit ușor, calamari, scoici, jambon iberic, chorizo și o emulsie de pernod cu pătrunjel, la care, asta a fost chiar surpriza serii, Bjorn a adăugat… chipsuri din … mămăligă… Da, mamaligă! 🙂
Chiar mi-a plăcut idéa asta (eu sunt și cam foarte naționalist ), că un chef cu stele Michelin vine și preia ceva din meniul nostru tradițional românesc… Iar apoi n-am rezistat și chiar l-am întrebat cum de-au ieșit sticks-urile alea de mămăligă așa gustoase. Rețeta a venit repede: mălai fiert în lapte cu infuzie de trufe, iar apoi sticks-urile tăiate și prăjite puțin… Mai că aș încerca și eu acasă, dar sigur nu mi-ar ieși… 🙂
Am plecat de la The Beef Club și de data aceasta încântat, dar și cu un mare regret: acela că nu am mai putut să comand preferatul meu mușchi de vită, care, zic eu, n-are rival … Data viitoare 🙂