De ce ne victimizăm? Și de ce abuzăm? Când avem soluții pașnice…

De ce ne victimizăm? Și de ce abuzăm? Când avem soluții pașnice…

Ar putea fi atât de clar și de simplu să se rezolve situația Antenelor… Iată câteva considerații… Fără metafore, fără figuri de stil, doar păreri bazate pe logică:

antena3_4f22250530

Da, am lucrat acolo, cațiva ani mi-am facut meseria acolo în condiții decente, chiar optime, aș zice, am luat mereu la timp un salariu bun si nu voi nega asta niciodată. Dar constat următoarele:

  1. Când știi că stai de mai bine de un an în casa cuiva, care poate deveni chiar ostil, îți iei din timp măsuri, realizând că va veni momentul în care te va evacua…
  2. Nici nu contează că este vorba de o televiziune. Putea fi și un aprozar. Dacă ești televiziune nu ai drepturi mai multe sau mai avantajoase decât o cofetatărie sau un aprozar. Dacă proprietarul nu te mai vrea, trebuie să pleci și punct.
  3. E dreptul propietarului să nu te mai vrea chiriaș, oricat de mulți bani i-ai oferi pt chirie. Poate acolo proprietarul are alte planuri și asta nu se poate discuta, este exclusiv dreptul lui.
  4. Ce este discutabil și se cheamă ABUZ este faptul că ANAF a comunicat o evacuare in 5 zile. Un Stat înțelept, un Premier înțelept, ar spune așa: Nu vă mai vream aici, avem alte planuri cu clădirea. Ca să nu considerați asta un abuz, o încălcare a drepturilor, a Constituției, a Bibliei, sau a orice, o îngrădire a presei sau alte feluri de victimizări, SPUNEȚI VOI cât timp vreți ca sa evacuați… O lună? Două? Trei? OK! Stabilim un termen, dar la acel termen plecați, pt că așa spune legea. Fără victimizare, fără nimic. Punct. Dai omului timp să plece civilizat din casa ta, să-și facă bagajele și să o ia pe drumul lui.