Zece reguli obligatorii pentru bărbați. Ce este la AȘA NU!

Zece reguli obligatorii pentru bărbați. Ce este la AȘA NU!

M-am tot ciocnit în ultima vreme cu fel de fel de derapaje vestimentare și citesc peste tot doar sfaturi și idei despre cum să se îmbrace sau ce să poarte femeile. Cum bărbații sunt mai neglijați din punctul acesta de vedere și cum cred că sfaturile bune ar trebui împărtășite și difuzate, cineva mi-a dat ideea să enumăr câteva puncte pe care eu unul le văd reguli poate chiar obligatorii pentru un barbat elegant și care se respectă. Evident că este doar o părere și fiecare este liber să-și croiască așa cum crede de cuviință propriul stil vestimentar, dar cum un sfat în plus nu strică niciodată, iată cam ceea ce ar trebui să eviți:

shirts

  1. Nu purta niciodată șosete albe la pantaloni negri și la pantofi altfel decât sport. Iar când porți pantaloni eleganți, șoseta trebuie să fie atât de lungă încât să nu lase să se vadă pielea piciorului când te așezi.
  2. Șlapii sunt în general pentru plajă, piscină, pescuit, grătar în curte etc… Nu-i purta prin oraș, la mall, la restaurante etc. Apropo de restaurant, niciodată cu șapcă sau căciula pe cap.
  3. Nu purta niciodată espadrilele sau sandalele (evident, nici șlapii) cu șosete!
  4. La un eveniment elegant și mai ales la masă, dacă ești în costum, nu-ți da niciodată sacoul jos. Cu atât mai mult dacă ai dansat și ești plin de pete de transpirație.
  5. Dacă vrei să porți cămașa cu cravată, atunci este OBLIGATORIU și sacoul. Cămașă și cravată și atât, nu. Never. Dacă vrei să stai în cămașă, dă jos cravata și eventual suflecă mânecile

54d3f071d21f9_-_159637388-share-cuffs 6.Pantofii sunt un accesoriu elementar. Nu-i purta vechi, răpciugoși, murdari sau neîngrijiți niciodată

7. Evită cămășile transparente, lucioase, aurii etc. Cămașa trebuie să stea pe corp, nu să aibă umerii căzuți sau să fie largă. Este obligatoriu să ai cămăși albe, simple. Dacă nu ești pe vreo insulă cumva, evită-le pe cele înflorate, cu broderii, brizbriz uri, culori gen mov, verde, maro etc sau inscriptionate. Nu trebuie să se vadă de la 1 km că ai cămașa Armani 🙂

8. Cravata trebuie să ajungă fix până la cataramă. Atât. Nici mai lungă, nici mai scurtă.

9. Evită acele de cravată, inelele, ghiulurile, brățările și lanțurile evidente.

10. Urmărește în general dress code ul locului și evenimentului la care ești prezent. Este o formă de respect atât pentru tine însuți cât și față de cei din jur.

ee23c1310b15999157bc436505626810